Specialist SEO – Definitie

Definitie: Specialist SEO.

Inainte de a defini ce face un specialist SEO o sa explic ce inseamna “SEO”.
S. E. O. este prescurtarea de la expresia “Search Engine Optimisation” si inseamna munca unui expert SEO de Optimizare pentru Motoare de Cautare. Ce inseamna un motor de cautare? Google – www.google.ro este un motor de cautare si cu asta cred ca am explicat exact ce inseamna deoarece nu exista utilizator al internetului care sa nu fi folosit motorul Google cel putin o data.

Ce inseamna aceasta optimizare si de ce este atat de importanta?
95% dintre utilizatorii care cauta un produs sau un serviciu online (pe internet) o fac folosind motorul de cautare Google.

Imagineaza-ti ca ai o afacere la inceput si metoda actuala prin care iti vin clientii noi sunt anunturile din ziar sau eventual reclame TV sau radio. Numarul de oameni care iti vad anunturile sau reclamele este destul de mic si netargetat (adica nu cautau neaparat ceea ce au vazut in reclame). De ce? Pentru ca azi toata lumea cauta pe Google orice isi doreste. Acum sa presupunem ca ai un website al afacerii tale. Dar nu primesti comenzi de pe website pentru ca nimeni nu stie de existenta lui. De ce? Pentru ca atunci cand cineva cauta produsele sau serviciile tale in Google site-ul tau nu apare in prima pagina cu rezultate. Cel mai probabil nu apare nici in pagina 100 pentru ca nu a fost optimizat si nici promovat in motorul Google de un Specialist SEO.

Definitia Specialistului SEO:
Specialistul SEO este acea persoana care optimizeaza si promoveaza website-uri astfel incat acestea sa apara inaintea concurentei in rezultatele Google (pe prima pagina sau chiar pe primul loc) in urma cautarii unor cuvinte cheie din domeniul de activitate al website-urilor respective.