Top 5 greseli la inscrierea in directoare

directory-submit

Cele mai grave 5 greseli facute la inscrierea in directoarele web sunt:

  1. Inscrierea intr-o categorie gresita. 90% dintre site-urile neaprobate in directoarele web au aceasta cauza. Webmasterii directoarelor nici macar nu clipesc cand vine vorba de a sterge un website inscris intr-o categorie gresita.
  2. Inscrierea cu aceeasi descriere in toate directoarele. Una dintre cele mai des intalnite greseli la inscrierea in directoarele web este lipsa variatiilor in textul descrierii folosit la inscrierea in directoare. Chiar daca titlul poate sa ramana relativ acelasi (cu mici modificari) descrierea trebuie neaparat diversificata astfel incat sa nu aveti aceeasi descriere in mai mult de 3, 4 directoare web. In caz contrar Google penalizeaza.
  3. Evitarea directoarelor in care este greu de inscris. Cu totii stim acele directoare care ne cer sa completam peste 10 campuri sau care cer inregistrare de cont. Sau cele enervante care folosesc un cod CAPTCHCA de nedescifrat. Sa nu mai vorbim de acele directoare care au limita minima a testului din descriere de 500 sau chiar 1000 de caractere. Dar tineti cont, aceste directoare furnizeaza de obicei numai linkuri de calitate, mai putine la numar, cu descrieri care au un continut bogat, proaspat, care atrage robotii Google ajutand mult procesul de promovare SEO.
  4. Inscrierea folosind un titlu (ancora) care nu are legatura cu site-ul. In titlu este recomandata folosirea cuvantului sau grupului de cuvinte cheie urmarite in promovarea SEO chiar daca unii webmasteri nu vor fi de acord cu asta. O tehnica general acceptata este folosirea cuvantului cheie alaturi de numele oficial al site-ului. Exemplu: Specialist SEO – Hoda.ro.
  5. Inscrierea in toate directoarele in aceeasi zi. Desi este putin probabil ca vreun SEO expert sau specialist SEO sa reuseasca sa inscrie in toate directoarele web in aceeasi zi trebuie luat in calcul ca un numar rapid de linkuri pot fi considerate ca spam. Totusi in zilele noastre aceasta problema aproape ca nu mai exista deoarece inscrierile sunt aprobate in medie intre 2 saptamani pana la 3 luni.